Składniki:
2 szklanki mrożonych borówek (w sezonie można użyć świeżych owoców)
1 mały jogurt naturalny
1 cukier waniliowy
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1-2 łyżeczki mielonego zielonego jęczmienia
pół na pół mąka tortowa i graham
Przygotowanie:
Owoce rozmrozić, rozgnieść i wymieszać z resztą składników. Maki dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany. Placuszki smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, polać syropem klonowym lub sosem czekoladowym 🙂
pyszne i zdrowe:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Uwielbiam śniadania na słodko 🙂
PolubieniePolubienie
oj jak je uwielbiam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W sam raz na jesienną chandrę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I mgliste poranki 🙂 U mnie za oknem mleko 🙂
PolubieniePolubienie