środa, 23 listopada 2016

Bezglutenowa domowa granola

Pyszna, bardzo chrupiąca granola z domowego piekarnika. Idealna do jogurtu czy mleka. U mnie bije rekordy popularności z jogurtem naturalnym. Świetna na śniadanie, ale także do deserów. 
Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:
300 g płatków owsianych bezglutenowych Jumbo
100 g ziaren słonecznika
100 g ziaren sezamu 
100 g posiekanych orzechów włoskich
150 g migdałów
50 g stewii
1 białko
4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

dowolne suszone owoce ( u mnie rodzynki, morele, mango)


Wszystkie składniki poza suszonymi owocami wymieszaj razem i wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170ºC na około 30 minut . Po upieczeniu pokrusz i wymieszaj z suszonymi owocami. Przechowuj w  szczelnym pojemniku.
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz