Sałatka z kaszą pęczak i warzywami (350 kcal)

Zdrowa fit sałatka, która idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Jeśli sałatkę podzielimy na dwie duże porcje, to każda będzie miała 350 kcal.

Składniki:

  • 100 g kaszy pęczak
  • szklanka bobu
  • mała cukinia
  • cebula czerwona
  • garść słonecznika
  • łyżka soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Cukinię kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni lub grillujemy. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę kroimy w piórka, słonecznik prażymy na suchej patelni. Sok z cytryny, oliwę i czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy ze sobą. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.

kasza_peczak

Print Friendly, PDF & Email