niedziela, 24 maja 2015

Koszyczki tostowe z serkiem

Pyszne danie, które zaskoczy każdego. Robi się go niewiarygodnie szybko. Już po 30 minutach pracy możemy się nimi zajadać. Kanapeczki z chleba tostowego podane inaczej pięknie udekorują stół i zapewne zachęci wszystkich do skosztowania. 

-TRUDNOŚĆ: łatwe     -CZAS:      -PORCJE:

Koszyczki tostowe z serkiem 

  • 1 serek Apetina (dowolny smak), ja użyłam POMIDORY I BAZYLIA
  • 1/2 pory
  • pęczek pietruszki
  • 1/2 pomidora
  • 1/3 słoika marynowanej papryki
  • 15 dag sera żółtego
  • kilka kromek sera tostowego
Kromki chleba tostowego wyjmujemy z opakowania i wałkujemy wałkiem kuchennym. Powstałą kromkę należy obkroić nożem, aby powstało koło. Wkładamy każde koło do wysmarowanej margaryną formy na muffinki.

Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski.

Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można przyprawić np. pieprzem. Mieszamy. Powstałą masę przekładamy do chleba w formie.

Ser  żółty należy zetrzeć na tarce, posypać po masie. Pietruszkę szatkujemy i posypujemy po żółtym serze. Całość należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 15-20 minut, aż chleb się zapiecze. Smacznego. 









30 minut z Apetiną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz