czwartek, 10 marca 2016

Koszyczki tostowe z Bieluchem

Dziś polecam pyszną przekąskę, którą można polecić każdemu. Robi się je szybko, a znikają w przeciągu kilkunastu minut. Każdy koszyczek tostowy zasmakował wszystkim w domu. Składniki można modyfikować wg własnego uznaniu. Polecam gorąco.

 
                                      -TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS:    -PORCJE: 12

 Koszyczki tostowe z Bieluchem

  • 12 kromek chleba tostowego
  • 1 opakowanie serka Bielucha
  • 1/3 słoiczka papryki czerwonej marynowanej
  • 1/3 słoiczka papryki żółtej marynowanej
  • 10 dag pieczarek
  • pieprz, sól
  • 7 jajek

Kromki chleba tostowego wyjąć z opakowania i rozwałkować wałkiem. Każdą kromkę włożyć do foremki na muffinki, wcześniej wysmarowaną margaryną.

Do miski włożyć serek Bieluch, dodać pokrojoną marynowaną paprykę czerwoną i żółtą. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Następnie pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Letnie dodać do miski.

Wszystko razem wymieszać, można dodać pieprz lub sól. Powstałą masę wkładać po trochu do chlebka tostowego.

Jajka wbić do osobnej miseczki, roztrzepać widelcem i wlewać po trochu do chlebka tostowego.

Piec w temp. 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie spożywać ciepłe. 
 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz