wtorek, 10 maja 2016

Ruloniki z grilla na mięsie mielonym

Wyznaję zasadę, że danie musi być smaczne i proste. I takie właśnie są te ruloniki z mięsa mielonego. Nie potrzeba dużo czasu, by je przygotować, a są naprawdę smaczne. Zwłaszcza, że sezon grillowy w pełni i idealnie nadają się na udaną majówkę.

                                                    -TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS:

Ruloniki z grilla na mięsie mielonym

  • 30 dag mięsa mielonego
  • 1 garść szczypiorku
  • 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • pieprz, przyprawa uniwersalna
  • 1/2 pory







Mięso mielone przekładamy do miski.

Szczypiorek szatkujemy drobno i łączymy z mięsem. Tak samo szatkujemy porę.

Kukurydzę odsączamy z zalewy. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy.

Całość mieszamy dokładnie i formujemy małe rulony.

Przekładamy je na tackę od grilla i grillujemy nad rusztem na złoty kolor. Smacznego.  






2 komentarze:

  1. Por to warzywo rodzaju męskiego, więc zamiast "1/2 pory" powinno być - 1/2 pora oraz zamiast "Tak samo szatkujemy porę", powinno być - Tak samo szatkujemy pora.

    Pomimo wszystko, przepis ciekawy - chyba zrobię takie w piekarniku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za cenne uwagi, postaram się w przyszłości nie robić już takich błędów. Pozdrawiam

      Usuń