poniedziałek, 23 maja 2016

Ślimaczki z serkiem almette

Wspaniałe! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Naprawdę warto je wypróbować. Nadają się na wszelkiego rodzaju imprezy czy spotkania z rodziną. Nadzienie jest bardzo dobre i proste. Idealne jest to, że można dowolnie modyfikować jego farsz.

                                -TRUDNOŚĆ: łatwe       -CZAS:          -PORCJE: 15
Jeśli się Wam podoba, komentujcie :) 


 Ślimaczki z serkiem almette

  • po 1/3 słoiczka papryki marynowanej czerwonej i żółtej
  • 2 opakowania serka Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu
  • szczypiorek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko roztrzepane

Do miski wstawić serek Almette. Następnie dodajemy poszatkowany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną w obu kolorach. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na rozłożone ciasto francuskie. Całość zwinąć. Następnie należy to pokroić w mniejsze kawałki, jak na zdjęciach. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę i piec ok. 20-25 minut w 170 st. Podawać ciepłe. 






 

2 komentarze: