piątek, 5 sierpnia 2016

Szaszłyki paprykowe

Witajcie w sierpniu :). Dziś jest strasznie upalny dzień, jutro zapowiadają znów podobny, a jutro... weekend. Zapewne większość z nas będzie przygotowywać pysznego grilla. Dlatego dziś chciałabym Wam polecić wspaniały przepis na szaszłyki paprykowe. Są nie dość, że pyszne to jeszcze bardzo kolorowe i proste w przygotowaniu. Warto!

 Szaszłyki paprykowe

  • 20 dag schabu
  • 20 dag kiełbasy śląskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • odrobina soli
  • 4 patyczki do szaszłyków

Schab kroimy w niedużą kostkę, kiełbasę w małe kawałki, kolejno papryki w paski (około 1 cm) oraz cebule w krążki.

Na patyczki nabijamy kolejno paprykę żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka. Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki. Delikatnie solimy i układamy na tackę do grilla lekko polaną olejem.

Pieczemy na grillu około 25 min. 
 






 

1 komentarz:

  1. hmm.. widac. nawet szybko sie to robi. Już wiem co zrobie na obiad jutro hahaha
    pozdrawiam xx
    in-the-white.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń