piątek, 28 października 2016

Podudzia pieczone w miodzie

Kurczak zawsze się sprawdza 







Składniki

  • 6 szt podudzi kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki masła klarowanego
  • sól
  • 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
  • pół łyżeczki tymianku

     

     

    Przygotowanie

      Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ).
    Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni C, co jakiś czas odwracałem podudzia. Polałem je miodem wymieszanym z masłem, posypałem orzechami i tymiankiem. Piekłem jeszcze 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz