wtorek, 25 października 2016

Zapiekana pierś kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami

Jedno z moich ulubionych i bardzo częstych posiłków, które przygotowuję. Typowe danie sportowego świra i kulturysty, ale również zwykłego człowieka, który dba o zdrowie. :)



Składniki:

  • 100g piersi kurczaka
  • 50g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 225g warzyw po włosku na patelnię
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego 
  • przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, sól himalajska, suszone pomidory 

Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w rozgrzanych piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


Zapraszam po więcej porad i przepisów na


4 komentarze:

  1. kasza gryczana kojarzy mi się z jesienią i zimą. Wtedy najbardziej mi smakuje :) A takie danie jak Twoje jest idealne na tą porę roku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie dania - fajnie że z kaszą:)

    OdpowiedzUsuń