25 paź 2016

PODUSZECZKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA

PODUSZECZKI  Z TUŃCZYKIEM


SKŁADNIKI:

1 opakowanienciasta francuskiego

1 puszka tuńczyka

Sól i pieprz

4łyżki jogurtu i majonezu

5 jajek

5 ogórków konserwowych

1 Cebula

Natka Pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Ciasto francuskie rozwijam. Między czasie nastawiam jajka by ugotowały się na twardo. Z ciasta wycinam rowne kwadraciki. Nie wieksze niż 3cm. Nastawiam do piekarnika na max 20min w 180 stopni. Studzę.

Nastepnie jajka drobno kroję dodaję wszystkie przyprawy, majonez, jogurt. Ogórki kroję drobno dodaję do jajek. Cebulkę oraz ser żółty rowniez kroję bardzo drobno. Na koniec dodaję tuńczyka z puszki.

Wszystko dokladnie mieszam, wręcz za pomocą łyżki ugniatam wszystkie składniki. Na każdy kwadracik kładę po łyżce pasty.

1 komentarz:

Kkolllkaaan pisze...

Mniam na pewno wykonam. Zapraszam do mnie

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF