Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar

Witajcie Kochani!

Zostałam ambasadorką zbliżającego się Restaurant Week w czwartej już – jesiennej – edycji festiwalu najlepszych restauracji. Festiwal odbędzie się w dniach 21 do 30 października. Już teraz możecie rezerwować najlepsze stoliki i poznać festiwalowe menu najlepszych restauracji we Wrocławiu (i nie tylko w nim) na stronie www.restaurantweek.pl. Zachęcam i zapraszam do udziału. Każde trzydaniowe doświadczenie restauracyjne zawsze w tej samej cenie – 39zl. W ramach Restaurant Week odbędzie się również dużo wydarzeń towarzyszących, koncerty, degustacje, wystawy. Jako ambasadorka wydarzenia już teraz sprawdzam proponowane przez restauracje menu i przygotuję z nich krótkie recenzje. Pierwsza moja degustacja odbyła się w restauracji My Corner Restaurant & Bar we Wrocławiu i było pysznie :)

restaurantweek6

Oczywiście zacznę od deseru, czyli od końca, ale dla mnie, jak wiecie, to najważniejsze:). Deser był smaczny i lekki. Składał się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny.

Restaurant Week

W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość to zdrowie”, więc oczywiście nie byłam sama na degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga Raj podniebienia.

restaurantweek3

W restauracji przed podaniem posiłków z menu goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest to olej rzepakowy i słonecznikowy: ciekawie, smacznie i aromatycznie.

Restaurant Week

W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel.

Restaurant Week

Na danie główne był dorsz norweski z purée z dyni piżmowej, soliród i ziołowa espuma. Danie przepyszne, aromatyczne, ładnie podane na ciemnych talerzach, bardzo polecam. Wszystko razem fantastycznie smakuje. Jako danie główne mój numer 1.

Restaurant Week

Dla osób, które nie lubią ryb jest jagnięcina duszona z cynamonem, makaron orzo i feta.

Restaurant Week

Obsługa restauracji My Corner Restaurant & Bar była przemiła. Zawsze służyła pomocą i pomagała przy robieniu zdjęć :). Swoją osobą zaszczycił nas również szef kuchni pan Łukasz Zaczyński, pytając się, czy wszystko jest w porządku i czy jedzenie nam smakuje. Miło, uprzejmie i z klasą, polecam…

Restaurant Week

Print Friendly, PDF & Email

4 komentarze do “Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar”

Dodaj komentarz