Sałatka z pieczonych warzyw

Pomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs.

SAM_8777.JPG

Składniki

ok. 200 g dyni
1 czerwona papryka
2-3 pieczarki
sól
pieprz
tymianek
olej do posmarowania blachy

SAM_8772.JPG

1. Dynię, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę o dowolnej grubości.

2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy odrobiną oleju.

4. Układamy warzywa tak, aby powstała cienka warstwa.

5. Posypujemy je solą, pieprzem i tymiankiem.

6. Pieczemy od 15 do 20 minut.

7. Dynia i papryka powinny być soczyste a pieczarki lekko chrupiące.

8. Sałatkę możemy przemieszać w trakcie pieczenia.

9. Podajemy na ciepło.

sam_8769

Smacznego!

Dodaj komentarz