Pomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs.
Składniki
ok. 200 g dyni
1 czerwona papryka
2-3 pieczarki
sól
pieprz
tymianek
olej do posmarowania blachy
1. Dynię, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę o dowolnej grubości.
2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy odrobiną oleju.
4. Układamy warzywa tak, aby powstała cienka warstwa.
5. Posypujemy je solą, pieprzem i tymiankiem.
6. Pieczemy od 15 do 20 minut.
7. Dynia i papryka powinny być soczyste a pieczarki lekko chrupiące.
8. Sałatkę możemy przemieszać w trakcie pieczenia.
9. Podajemy na ciepło.
Smacznego!