Pyszna i bardzo szybka przystawka – jajka z szynką, z całą pewnością urozmaici nasze potrawy na każdym stole. Goście będą zachwyceni, jeśli będą mogli skosztować czegoś innego aniżeli zwykłych jajek z majonezem.

Jajka z szynką to przystawka nie tylko na Wielkanocny stół, ale na każde przyjęcie, na każdą uroczystość.

Jajka z szynką – składniki:

  • 8-10 jajek
  • 350g szynki
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • 4 łyżki majonezu
  • kiełki np. rzodkiewki
  • sól
  • pieprz

Jajka z szynką – przepis:

  1. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy na pół, wydrążamy żółtka, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
  2. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Szczypiorek drobno siekamy.
  4. Wszystkie składniki mieszamy (za wyjątkiem kiełek) i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Białka nadziewamy przygotowanym farszem.
  6. Jajka dekorujemy kiełkami i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Smacznego!

Zobacz inne pomysły na szybkie przystawki: