Bardzo delikatne i pyszne krokiety z kapustą i grzybami. Idealne do wigilijnego barszczu. Cudownie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie wewnątrz. Polecam Wam gorąco :)
SKŁADNIKI:
ciasto naleśnikowe:
120 g mąki ryżowej
60 g mąki owsianej
40 g mąki ziemniaczanej
4 jajka
370 ml mleka (zwykłe lub ryżowe)
Szczypta soli
nadzienie
500 g ugotowanej kapusty z grzybami
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia: użyłam kokosowy bezwonny
Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj na gładkie ciasto (jest rzadkie, ale takie ma być). Na dobrze rozgrzanej, nieprzywierającej patelni smaż cienkie naleśniki.
Ugotowaną kapustę z grzybami zmiksuj blenderem lub bardzo drobno posiekaj i posmaruj naleśniki. Dokładnie zawiń.
Przygotowane krykiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
Podawaj ciepłe.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz