Sałatka z chorizo i brzoskwiniami




Składniki:
szpinak "baby"
winogrona bezpestkowe
pomidor malinowy
kiełbasa chorizo
kolba kukurydzy
ser feta
brzoskwinia


Przygotowanie:
Owoce i warzywa dokładnie myjemy i suszymy. Ostrym nożem ścinamy ziarna kukurydzy z kolby. Brzoskwinię kroimy w drobniejsze kawałki. Jeśli uda nam się ściągnąć skórę, to dobrze - niektórzy jej nie lubią. Podsmażamy kiełbasę na suchej patelni i jeszcze ciepłą dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy i podajemy. Możemy doprawić sosem winegret lub balsamicznym. Nie potrzeba wiele, składniki same się obronią. Soczysty pomidor i słony ser feta. Pycha!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.