niedziela, 11 września 2016

Ryba po japońsku.

Składniki:
-700 g. filetu z dorsza
-ogórki konserwowe
-papryka konserwowa
-2 cebule
-duży koncentrat pomidorowy
-8 łyżek ketchupu
-2 szklanki wody
-1 szklanka oleju
-4 łyżki octu
-1 łyżka cukru
-sól
-pieprz
-1,5 szklanki mąki
-2 jajka

Sposób przygotowania:

Ciasto:
1,5 szklanki mąki, szklankę wody i 2 jajka łączymy ze sobą za pomocą miksera.

Ryba:
Filet z dorsza myjemy i przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor.

Zalewa:
Szklankę wody, szklankę oleju, ocet, koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz zagotować w garnku.

Warzywa:
Ogórki i paprykę kroimy w cienkie paski. Cebule kroimy w cienkie plastry.


W naczyniu układamy rybę, pokrojone ogórki, paprykę i cebulę. Całość zalewamy zalewą.
Po wystudzeniu odstawić na noc do lodówki.

Smacznego!
A.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)