2016/09/03

Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym

Weekendowe śniadania uwielbiają wszyscy. Bez pośpiechu można przygotować pełnowartościowy posiłek i zjeść w gronie najbliższych, bo tak smakuje najlepiej! Sobotnie śniadanie przygotowałam dzień wcześniej, w piątek wieczorem, rano był już gotowy! Kuchenna magia? Nie! To pudding chia, który wzbogaciłam dodając przepyszny mus z jeżyn zebranych w pobliskim lesie, w promieniach słońca, tak smakuje lato! Składniki do dzisiejszego przepisu możecie kupić w sklepie internetowy z nietypową żywnością senza.pl Zróbcie zakupy i gotujcie razem z Moją smaczną kuchnią nie tylko w weekendy!




Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym

Składniki:

Przygotowanie:
  • Nasiona chia wsypujemy do słoiczka.
  • Zalewamy mlekiem kokosowym.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Wstawiamy do lodówki.
  • Po 10 minutach ponownie mieszamy.
  • Ponownie wstawiamy do lodówki, tym razem na kilka godzin.
  • Jeżyny miksujemy na mus.
  • Pudding chia wyciągamy z lodówki, na wierzch nakładamy mus jeżynowy.
  • Istotne, aby jeżyny były słodkie, jeśli nie uda się Tobie kupić takich, możesz dodać do smaku nieco miodu lub cukru.

2 komentarze: