ViolaPassion |
Kotlety z serem????
czemu NIE !!!!!!!!!!
Składniki:
500 dag. Mięsa wieprzowego albo drobiowego mielonego ja robię na przemian i oba są smaczne
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 surowe jajka
1 łyżka majeranku
Pieprz,sól
3 łyżki bułki tartej(wedle uznania)
Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki
1 sucha bułka namoczona w wodzie
Smalec albo olej.
Żółty ser.
Sposób:
Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno, tartą cebulę, majeranek ,sól trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę
Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę
Możemy dodać trochę bułki tartej
Formujemy nasze kotlety pamiętajmy
że nie powinny być mocno grube .
Rozbijamy w miarę płasko
W środek dodajemy żółty tarty ser
Znów formujemy kotlety
dla ułatwienia proponuję moczyć ręce w surowej wodzie dzięki temu mięso nie będzie nam przylegać do rąk
Rozgrzewamy patelnię ze smalcem lub olejem i Smażymy zmniejszając ogień aż
uzyskamy złoto brązowy kolor z obu stron.
Żeby mieć pewność że nie są surowe w środku zmniejszamy ogień i przewracamy kotlety bokiem
Smacznego
Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno, tartą cebulę, majeranek ,sól trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę
Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę
Możemy dodać trochę bułki tartej
Formujemy nasze kotlety pamiętajmy
że nie powinny być mocno grube .
Rozbijamy w miarę płasko
W środek dodajemy żółty tarty ser
Znów formujemy kotlety
dla ułatwienia proponuję moczyć ręce w surowej wodzie dzięki temu mięso nie będzie nam przylegać do rąk
Rozgrzewamy patelnię ze smalcem lub olejem i Smażymy zmniejszając ogień aż
uzyskamy złoto brązowy kolor z obu stron.
Żeby mieć pewność że nie są surowe w środku zmniejszamy ogień i przewracamy kotlety bokiem
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania