czwartek, 28 lipca 2016

Brownie z sosem malinowym

Składniki:
-200g gorzkiej czekolady
-100g mlecznej czekolady
-3 jaja
-220g masła
-170g cukru
-140g mąki
-szczypta soli
-300g malin
-cukier
-lody waniliowe

Przygotowanie:
1.Masło roztopić na małym ogniu. Dodać 120g gorzkiej czekolady i 100g mlecznej. Mieszamy tak długo aż całość dokładnie się roztopi.
2. W oddzielnej misce, wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem. Zmiksować na gładką masę.
3.Następnie dodajemy mąkę, szczyptę soli i dokładnie mieszamy.
4.Masę przekładamy do formy 21cmx28cm, wierzch posypujemy startą czekoladą.
5.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni C, i pieczemy przez 35min.
6.Maliny należy włożyć do garnuszka i gotujemy na małym ogniu aż się rozpadną. Dodajemy cukier do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz