zupa szpinakowa z fetą

2326

składniki:
600 g liści szpinaku
1000 ml bulionu
100 g sera feta
100 g śmietany kremówki
1-2 ząbki czosnku
3 dymki
1 łyżeczka mąki
2 łyżki masła
pieprz, gałka muszkatołowa

wykonanie:
Białą część dymki oraz czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 min., od czasu do czasu mieszamy. Zupę doprawiamy śmietanką, pieprzem oraz gałką muszkatołową. doprowadzamy do wrzenia, miksujemy. Podajemy z pokrojoną w kostkę fetą oraz posiekanym szczypiorem. (inspiracja z przepisu kuchnia Lidla)

zupa_szpinakowa1

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here