Kurczak z odrobiną warzyw podany w formie roladek to danie, które spokojnie możemy zaserwować gościom. Wyrazisty smak z odrobiną orientu połączony z polską nutą z pewnością im zasmakuje.
Składniki
1 podwójna pierś z kurczaka
ok. 1/2 szkl mieszanki chińskiej
pasta curry
sos sojowy
4 plastry żółtego sera
ok. 4 łyżki mąki
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka śmietany 18%
1. Pierś kroimy na 4 plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Skrapiamy z obu stron odrobiną sosu sojowego i nacieramy pastą curry.
2. Na każdym kawałku mięsa układamy plaster żółtego sera i warzywa ( mieszanka chińska ). Zawijamy z zgrabne roladki, które zabezpieczamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju.
3. Zalewamy wodą do 2/3 wysokości roladek i dusimy. Od czasu do czasu obracamy mięso. Jeżeli powstały sos będzie rzadki zagęszczamy go mąką i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę.
Smacznego!
Co to za pasta z curry? I gdzie ja można kupić bo pierwsze słyszę o tym ☺
PolubieniePolubienie
http://proecopolska.pl/ to jest link firmy, która posiada w swojej ofercie kilka koncentratów (past), między innymi curry. Polecam, są rewelacyjne.
PolubieniePolubienie
Pyszna propozycja na obiad 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 😊
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
ale wygląda pysznie:)
PolubieniePolubienie
dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie