Roladki drobiowe z chińszczyzną

Kurczak z odrobiną warzyw podany w formie roladek to danie, które spokojnie możemy zaserwować gościom. Wyrazisty smak z odrobiną orientu połączony z polską nutą z pewnością im zasmakuje.

SAM_7314

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
ok. 1/2 szkl mieszanki chińskiej
pasta curry
sos sojowy
4 plastry żółtego sera
ok. 4 łyżki mąki
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka śmietany 18%

SAM_7320

1. Pierś kroimy na 4 plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Skrapiamy z obu stron odrobiną sosu sojowego i nacieramy pastą curry.

2. Na każdym kawałku mięsa układamy plaster żółtego sera i warzywa ( mieszanka chińska ). Zawijamy z zgrabne roladki, które zabezpieczamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju.

3. Zalewamy wodą do 2/3 wysokości roladek i dusimy. Od czasu do czasu obracamy mięso. Jeżeli powstały sos będzie rzadki zagęszczamy go mąką i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę.

SAM_7329

Smacznego!

7 comments

Dodaj komentarz