Deser truskawkowy z chia

Składniki:

ok. 1/2 kg truskawek

1/2 galaretki truskawkowej

1 szklanka mleka

1 łyżka syropu klonowego

3,5 łyżki nasion chia

1 łyżeczka młodego jęczmienia

Przygotowanie:

Truskawki obrać z szypułek i zmiksować w blenderze, odlać do garnuszka 1 szklankę musu, zagotować i dodać galaretkę. Mieszać do jej rozpuszczenia, wlać do 4 pucharków i odstawić do lodówki. Chia wymieszać z mlekiem, syropem klonowym i sproszkowanym jęczmieniem, przez pół godziny często mieszać, a potem ostawić do lodówki.

Kiedy galaretka stężeje nałożyć na nią zgęstniałe chia i resztę musu truskawkowego. Udekorować całymi owocami. Smacznego 🙂

deser truskawkowy z chia

Milion smaków truskawek - edycja trzeciaWiosenne słodkości 2016Truskawkowe szaleństwo 2016

 

Jedna uwaga do wpisu “Deser truskawkowy z chia

Dodaj komentarz