- Wynik: 30
- Czas przygotowania: 20minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Roladki drobiowe z pesto i mozarellą
Bardzo lubimy różnego rodzaju roladki. Niby zawsze takie same a jednak inne bo wszystko zależy od tego co włożymy w środek. Dzisiaj proponuję nadziać roladki pesto z bazylii i plasterkiem mozarelli. To typowe połączenie daje wspaniałe efekty.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 szt. podwójna
- mozarella - 2 kulki
- czosnek - 2 ząbki
- bazylia - 1 duża garść
- oliwa - ok. 50 ml
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- jajko - 1 szt.
- bułka tarta
Instrukcje
Listki bazylii, czosnek, sól, pieprz umieścić w naczyniu, zmiksować blenderem. Dodawać stopniowo oliwę, aż powstanie gładkie pesto.
Filet z kurczaka umyć, oczyścić, przekroić na pół i jeszcze raz na pół wzdłuż. Delikatnie rozbić. Każdy plaster mięsa posmarować cienko pesto, następnie ułożyć plasterki mozarelli. Delikatnie zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano.
Add to Favourites