Pasta z zielonej soczewicy

Smaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago.

SAM_6490

Składniki

10 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
5 orzechów włoskich
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy piri piri firmy Proeco Polska
1 ząbek czosnku
pieprz ziołowy
papryka słodka w proszku
pieczywo kukurydziano- jaglane firmy Tovago

SAM_6500

1. Do malaksera wsypujemy soczewicę, orzechy i natkę pietruszki.

2. Dodajemy majonez, śmietanę, ząbek czosnku i musztardę piri piri.

3. Całość miksujemy.

4. Doprawiamy pieprzem, i papryką słodką w proszku.

5. Ponownie miksujemy.

6. Pastę podajemy z chrupkim pieczywem kukurydziano- jaglanym firmy Tovago.

SAM_6493

Smacznego życzy

logo-proeco

tovago-logo

 

3 comments

Dodaj komentarz