Smaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago.
Składniki
10 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
5 orzechów włoskich
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy piri piri firmy Proeco Polska
1 ząbek czosnku
pieprz ziołowy
papryka słodka w proszku
pieczywo kukurydziano- jaglane firmy Tovago
1. Do malaksera wsypujemy soczewicę, orzechy i natkę pietruszki.
2. Dodajemy majonez, śmietanę, ząbek czosnku i musztardę piri piri.
3. Całość miksujemy.
4. Doprawiamy pieprzem, i papryką słodką w proszku.
5. Ponownie miksujemy.
6. Pastę podajemy z chrupkim pieczywem kukurydziano- jaglanym firmy Tovago.
Smacznego życzy
Bardzo lubię soczewicę, ale w takiej formie jeszcze jej nie jadłam 🙂
PolubieniePolubienie
Ja też ja polubiłam. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie