Szybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa.
Składniki
1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar
200 g mięsa mielonego
1 łyżeczka konfitury z cebuli firmy Proeco Polska
natka pietruszki
przyprawa do mięsa mielonego
sól
jajko
szczypta szafranu
2 kromki chrupkiego pieczywa żytniego firmy Tovago
2 torebki ryżu
1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przyprawę , konfiturę z cebuli i natkę pietruszki według uznania. Składniki mieszamy, możemy dodać trochę tartej bułki.
2. Formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w pokruszonym drobno chrupkim pieczywie. Smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szafranu.
4. Sos meksykański podgrzewamy. Możemy doprawić go według własnego uznania.
5. Na talerzach rozkładamy ugotowany ryż po środku kładziemy sos i kotleciki.
Smacznego życzy
Super połączenie, mielone w takim towarzystwie nie goszczą na moim stole, ale chyba czas to zmienić 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂 Zawsze to jakaś odmiana 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pyszne danie 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Asiu 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie