Sos meksykański z szafranowym ryżem

Szybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa.

 

SAM_6384.JPG

Składniki

1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar
200 g mięsa mielonego
1 łyżeczka konfitury z cebuli firmy Proeco Polska
natka pietruszki
przyprawa do mięsa mielonego
sól
jajko
szczypta szafranu
2 kromki chrupkiego pieczywa żytniego firmy Tovago
2 torebki ryżu

SAM_6376

1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przyprawę , konfiturę z cebuli i natkę pietruszki według uznania. Składniki mieszamy, możemy dodać trochę tartej bułki.

2. Formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w pokruszonym drobno chrupkim pieczywie. Smażymy na rozgrzanym oleju.

3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szafranu.

4. Sos meksykański podgrzewamy. Możemy doprawić go według własnego uznania.

5. Na talerzach rozkładamy ugotowany ryż po środku kładziemy sos i kotleciki.

SAM_6356

Smacznego życzy

jamar_logo

tovago-logo

logo-proeco

5 comments

Dodaj komentarz