4 kwi 2016

KOTLETY Z INDYKA W PEŁNOZIARNISTEJ PANIERCE

Tym razem polecam pełnoziarnistą panierkę do kotletów z Indyka. Zapiekane w piekarniku ze szpinakiem i mozzarellą. 



SKŁADNIKI:

4 Kotlety z Indyka

1 szklanka mąki pełnoziarnistej

2 jajka 

pół szklanki mleka

przyprawy 

garść szpinaku 

1 mozzarella

olej rzepakowy do smażenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Kotlety dokładnie ubijamy, przyprawiamy.

Jajka rozbijamyw osobnym naczyniu, dodajemy mleka. 

W  drugim naczyniu wysypujemy mąkę. 

Kotlety maczamy- jajko- mąka. 

A następnie smażymy.

Na usmażone kotlety kładziemy szpipnak a następnie ser.,

Zapiekamy w piekarniku ok 15 min.

Podaję z ziemnikami. 

SMACZNEGO 







2 komentarze:

Anonimowy pisze...

gdzie kupials te przyprawy i co wchodzi w ich sklad?

patkauk87 pisze...

tu w Angli w B&M. Jest to młynek więc fajnie i poręcznie.

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF