Pyszna propozycja dla tych, co nie lubią nudy na talerzu.
Składniki
8 plastrów polędwicy wieprzowej
8 plastrów szynki parmeńskiej
1 mozzarella
konfitura z żurawiny firmy Proeco
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny
1 łyżeczka mieszanki babki płesznik i jajowatej firmy Rafex
mąka do panierowania
1. Mięso rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny z obu stron.
2. Na każdym kawałku układamy szynkę parmeńską, plaster mozzarelli i konfiturę z żurawiny wedle uznania.
3. Zawijamy i panierujemy w mące. W razie potrzeby wbijamy wykałaczkę.
4. Zrazy obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Mięso co jakiś czas obracamy.
5. Kiedy będzie miękkie dodajemy mieszankę babki i doprawiamy solą oraz pieprzem. Te biało-brązowe ziarenka delikatnie zagęszczą sos, dlatego nie należy przesadzać z ilością.
Smacznego życzy
Polędwicy w takiej formie jeszcze nie jadłam, bardzo apetyczna propozycja 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Kasiu 🙂 Takie szaleństwo w kuchni czasem mnie dopadnie 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jak zwykle pysznie i pomysłowo 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Asiu 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie