Zrazy z mozzarellą i żurawiną

Pyszna propozycja dla tych, co nie lubią nudy na talerzu.

SAM_6251

Składniki

8 plastrów polędwicy wieprzowej
8 plastrów szynki parmeńskiej
1 mozzarella
konfitura z żurawiny firmy Proeco
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny
1 łyżeczka mieszanki babki płesznik i jajowatej firmy Rafex
mąka do panierowania

SAM_6284.JPG

1. Mięso rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do wieprzowiny z obu stron.

2. Na każdym kawałku układamy szynkę parmeńską, plaster mozzarelli i konfiturę z żurawiny wedle uznania.

3. Zawijamy i panierujemy w mące. W razie potrzeby wbijamy wykałaczkę.

4. Zrazy obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Mięso co jakiś czas obracamy.

5. Kiedy będzie miękkie dodajemy mieszankę babki i doprawiamy solą oraz pieprzem. Te biało-brązowe ziarenka delikatnie zagęszczą sos, dlatego nie należy przesadzać z ilością.

SAM_6271

Smacznego życzy

logo-proeco

rafex

5 comments

Dodaj komentarz