Filet z kurczaka w paście pietruszkowej

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku.

SAM_6316

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska
2-3 łyżeczki żurawiny firmy Proeco Polska
2 plastry wędzonego sera
sól
pieprz

SAM_6306

1. Pierś kroimy na dwie sztuki.

2. Każdą nacieramy pastą pietruszkową, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę.

3. Następnie nacinamy mięso w kilku miejscach, wkładamy żurawinę i paski wędzonego sera. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Ponownie zawijamy w folię.

4. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, układamy zawinięte mięso i smażymy z obu stron na średnim ogniu.

SAM_6319

Smacznego życzy

logo-proeco

3 comments

Dodaj komentarz