Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku.
Składniki
1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska
2-3 łyżeczki żurawiny firmy Proeco Polska
2 plastry wędzonego sera
sól
pieprz
1. Pierś kroimy na dwie sztuki.
2. Każdą nacieramy pastą pietruszkową, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę.
3. Następnie nacinamy mięso w kilku miejscach, wkładamy żurawinę i paski wędzonego sera. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Ponownie zawijamy w folię.
4. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, układamy zawinięte mięso i smażymy z obu stron na średnim ogniu.
Smacznego życzy
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Ale pyszna propozycja 🙂 U mnie kurczak w każdej postaci znika w okamgnieniu, taki też by się długo nie ostał 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Kasiu 🙂 U mnie też długo nie poleżał 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba