Kiedyś piekliśmy to ciasto bardzo często, zupełnie o nim zapomniałam. A szkoda bo jest pyszne. Szybko się je robi i jest bardzo dobre.

ciasto z masą śmietanową

Zaczynać od upieczenia biszkoptu…

Kliknij tutaj: Biszkopt mojej mamuśki

Ostudzić biszkopt, dopiero teraz można zacząć robić  masę.

ciasto kokosowe

Masa – na garnuszku z parującą wodą postawić miseczkę i pokruszyć czekoladę. Dolać troszeczkę śmietany. Roztopić czekoladę i zdjąć z pary. W tym czasie ubić śmietanę na sztywno i powoli dodać rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie wymieszać, wsypać wiórki kokosowe, ubijać chwilkę. Zostawić trochę wiórek do posypania na górę ciasta.

krem z białą czekoladą

Rozłożyć masę na zimnym biszkopcie, obsypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Ciasto jest pyszne, polecam.