Wyrazista a zarazem delikatna pasta doskonale pasuje do Chrupkiego Kukurydziano-Gryczanego Pieczywa firmy Tovago. Kawior z bakłażana idealnie skomponował się z indykiem i przyprawami.
Składniki
ugotowane lub upieczone mięso z indyka ( użyłam 2 podudzia )
1 słoik kawioru z bakłażana firmy Proeco Polska
1 łyżeczka koncentratu czosnkowego firmy Proeco Polska
1 łyżeczka pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska
3 łyżki majonezu
kolorowy pieprz
sól himalajska
papryka słodka w proszku
1. Mięso z indyka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
2. Wkładamy je do malaksera, dodajemy kawior z bakłażana, koncentrat czosnkowy, pastę pietruszkową, majonez i miksujemy.
3. Doprawiamy solą himalajską, kolorowym pieprzem i papryką słodką w proszku.
4. Konsystencja powinna być puszysta i wyrazista w smaku. W razie potrzeby dodajemy więcej majonezu.
5. Pastę podajemy z pysznym kukurydziano-gryczanym pieczywem firmy Tovago. W połączeniu z tym rodzajem chrupkiego chlebka nasza przystawka jest lekka a zarazem pożywna.
Smacznego życzy
Ciekawi mnie smak tego kawioru 🙂 pasta wygląda pyszne 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Asiu 🙂 Kawior ma wyrazisty smak, ponieważ jest dobrze doprawiony.
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie