Ryba na czosnkowej kapuście

 

Fish with garlic cabbage

Składniki / Ingredients:

1 filet z czarniaka / 1 piece of coalfish

1/4 małej kapusty pekińskiej / 1/4 Chinese cabbage

1 mała cebula / 1 onion

3 ząbki czosnku / 3 clove of garlic

2 łyżki posiekanego koperku / 1 tbsp chopped dill

2 łyżki oleju / 2 tbsp oil

2 łyżki masła / 2 tbsp butter

1 łyżka śmietany / 1 tbsp cream

sok z cytryny / lemon juice

przyprawa do ryby / fish seasoning

sól, pieprz / salt, pepper

 

Sposób przygotowania

Rybkę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą. Masło i olej rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Dodać pokrojona kapustę i posolić. Podsmażyć. Dodać koperek, doprawić, zalać około 1/4 szklanki wody i dodać śmietanę. Wymieszać. Na kapuście położyć rybkę i smażyć z obu stron aż zmieni kolor na biały.

U mnie z ziemniaczkami 🙂 Smacznego 🙂

 

Sprinkle fish with lemon juice and seasoning. Heat butter and oil in a pan, add chopped onion and crushed garlic. Fry 5 minutes. Add chopped cabbage and season with salt. After 5 minutes add the dill, season, pour 1/2 cup of water and add the cream. Mix. Put fish into the cabbage and fry on both sides until it turns white.
I served with potatoes 🙂 Enjoy 🙂

Dodaj komentarz