Fish with garlic cabbage
Składniki / Ingredients:
1 filet z czarniaka / 1 piece of coalfish
1/4 małej kapusty pekińskiej / 1/4 Chinese cabbage
1 mała cebula / 1 onion
3 ząbki czosnku / 3 clove of garlic
2 łyżki posiekanego koperku / 1 tbsp chopped dill
2 łyżki oleju / 2 tbsp oil
2 łyżki masła / 2 tbsp butter
1 łyżka śmietany / 1 tbsp cream
sok z cytryny / lemon juice
przyprawa do ryby / fish seasoning
sól, pieprz / salt, pepper
Sposób przygotowania
Rybkę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą. Masło i olej rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Dodać pokrojona kapustę i posolić. Podsmażyć. Dodać koperek, doprawić, zalać około 1/4 szklanki wody i dodać śmietanę. Wymieszać. Na kapuście położyć rybkę i smażyć z obu stron aż zmieni kolor na biały.
U mnie z ziemniaczkami 🙂 Smacznego 🙂
Sprinkle fish with lemon juice and seasoning. Heat butter and oil in a pan, add chopped onion and crushed garlic. Fry 5 minutes. Add chopped cabbage and season with salt. After 5 minutes add the dill, season, pour 1/2 cup of water and add the cream. Mix. Put fish into the cabbage and fry on both sides until it turns white.
I served with potatoes 🙂 Enjoy 🙂