środa, 3 lutego 2016

Kurczak na parze na surówce z białej rzodkwi

Dziś pomysł na szybki i prosty obiad, czyli taki jakich u mnie najwięcej :) Mało czasu mam ostatnio przez pracę, więc bardzo skomplikowane rzeczy ciężko zrobić. Kurczak na parze plus surówka z białej rzodkwi, którą uwielbiam. To jedno z ulubionych moich warzyw i często robię z białej rzodkwi surówki i jadam je nawet same, przeważnie z odrobiną majonezu.

jak zrobić kurczaka w parowarze , kurczaka na parze

Składniki :
  • 1 filet z piersi kurczaka 
  • 1 biała rzodkiew 
  • 1 łyżka oliwy extra vergine 
  • nitki chili 
  • płatki kokosowe
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 
Przyprawy :
  • pieprz czarny 
  • pieprz cytrynowy 
  • papryka wędzona
  • natka pietruszki 
ile czasu robić kurczaka na parze , jak długo parować mięso

Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki.
Polewamy oliwą i przyprawiamy pieprzem czarnym, cytrynowym, papryką wędzoną. Posypujemy także nitkami chili i płatkami kokosowymi, odstawiamy tak zamarynowane mięso na pół godziny.
Po tym czasie układamy je na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 20 minut.

zdrowy obiad na parze

Białą rzodkiew myjemy, obieramy i kroimy obieraczką w cienkie paski.
Dodajemy łyżeczkę jogurtu naturalnego, posypujemy natką pietruszki i dokładnie mieszamy.
Po wyłączeniu się urządzenia gotującego na parze mięso, przekładamy surówkę z białej rzodkwi na talerz a na nią układamy kurczaka.

jak przyprawić mięso robione na parze

Czekam na Wasze komentarze i uwagi, dajcie znać jak wypróbujecie przepis czy Wam smakowało.

Pozdrawiam i smacznego
Adam

1 komentarz:

  1. wow, niby proste a jakże efektowne;) Muszę spróbować tego połączenia;)

    OdpowiedzUsuń

Podobne przepisy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...