Kotleciki z rzodkiewką i szczypiorkiem

Wzbogaciłam zwykłe mielone kotlety rzodkiewką i szczypiorkiem, żeby przemycić synkowi trochę witamin. Udało się, bo zajadał z apetytem.

SAM_5898

Składniki

1/2 kg mięsa mielonego
4-5 rzodkiewek
1 jajko
szczypiorek (drobny)
sól
pieprz ziołowy
1,5 szkl płatków kukurydzianych
olej do smażenia

SAM_5896

1. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

2. Szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy do mięsa.

3. Wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.

4. Płatki kukurydziane przesypujemy na stolnicę, wałkujemy na drobno.

5. Dodajemy odrobinę do mięsa jeśli jest zbyt luźne.

6. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w rozdrobnionych płatkach i smażymy z obu stron.

SAM_5900

Smacznego!

1 comments

Dodaj komentarz