środa, 25 listopada 2015

Pasta z makreli

Składniki
(na 2 porcje)

- makrela wędzona (po usunięciu skóry i ości 120 g),
- ogórek konserwowy (ok. 70g),
- cebula (ok. 70g),
- łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g).


Sposób przygotowania

1. Kroimy drobno cebulę i ogórka.
2. Mieszamy warzywa z makrelą i jogurtem naturalnym.



Pasta jest bogata w:

- kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 141 g  
Energia: 158,1 kcal   
Białko: 13,5 g   
Tłuszcze: 9,6 g  
Węglowodany: 5,1 g 
Błonnik pokarmowy : 0,7 g




Smacznego i zdrowego:-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.