Soczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy. Aromatyczna orzechowo- sezamowa panierka nadaje jej intensywnego i oryginalnego smaku.
Składniki
pierś z kurczaka
szczypta lawendy firmy Eco Blik
2 łyżki oleju
1 łyżeczka tymianku
ok. 1/2 szkl zmielonych orzechów
1/3 szkl sezamu
1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Do oleju dodajemy lawendę, ale naprawdę niewielką ilość i tymianek.
3. Pokrojone mięso nacieramy marynatą. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie, dokładnie oczyszczamy, szczególnie z kwiatów lawendy. Ich aromat mógłby całkowicie zdominować smak kurczaka.
4. Sezam oraz zmielone orzechy mieszamy. Panierujemy w nich kawałki piersi i smażymy na suchej, rozgrzanej patelni.
Smacznego życzy
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie