Nowe Przepisy

poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Surówka z Białej Rzodkwi z Jabłkiem – Smaczna i Zdrowa

Witam serdecznie
Propozycja na smaczną i zdrową surówkę z białej rzodkwi i jabłka. Możemy ją podawać do obiadu lub wędlin.

Będziemy potrzebować:

1 biała rzodkiew (około 400 g)
1 jabłko ( około 200 g)
marchew (około 150 g)
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżeczka łagodnej musztardy
szczypta cukru
sól

Link do filmu z przygotowania: surówki z białej rzodkwi z jabłkiem 


Przygotowanie:
  1. Oczyszczoną marchew ścieram na tarce o drobnych oczkach.
  2. Obrane jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach.
  3. Obraną rzodkiew ścieram na tarce o grubych oczkach.
  4. Koperek drobno siekam.
  5. Przygotowanie sosu: do jogurtu dodaję łyżeczkę musztardy, szczyptę cukru i doprawiam solą, całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy.
Końcowe przygotowanie surówki:
  1. Do salaterki przekładam wszystkie składniki surówki, dodaję sos i całość dokładnie mieszam – surówka jest gotowa.
Surówka z białej rzodkwi jest gotowa, podaję ją lekko schłodzoną. Życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa






Prześlij komentarz

 
Copyright © 2014 Uwaga Babcia Gotuje.