środa, 9 grudnia 2015

Alpejskie Roladki

Składniki:
na 4 porcje
  • 8 plasterków schabu
  • 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
  • 8 plasterków serka koziego
  • musztarda francuska
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 pęczek dymki
  • 1 łyżka masła
Przygotowanie:
  • schab myjemy, oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem z jednej strony smarujemy musztardą, układamy po jednym plasterku serka i zawijamy nasze roladki w szynkę
  • smażymy na odrobinie oliwy z oliwek z obu stron, aż się zrumienią
  • kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • dymkę kroimy podsmażamy na maśle dorzucamy ugotowana kaszę
  • na kaszy układamy gorące, zarumienione roladki 
  • Smacznego!
p S
  • do całości dobrze pasuje sałatka z chrupiącej sałaty lodowej z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w sosie vinegret

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz