Śledzie ze śmietaną

Tym razem proponuję Wam śledzie w śmietanie z dodatkiem cebulki i jabłka. Ja osobiście za śledziami nie przepadam, ale moja rodzina się nimi zajada :)
 

Składniki:
- 10 płatów śledziowych małosolnych
- 1 cebula
- 1 jabłko 
- 1 opakowanie śmietany 18 % ( ok 400 g)
- sól i pieprz

Przygotowanie:
Śledzie kroimy w grube kawałki i układamy je w salaterce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy ją wrzątkiem. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Gdy cebula wystygnie odciskamy ją, łączymy z jabłkiem i układamy na śledziach. Śmietanę przyprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli i polewamy nią wcześniej przygotowane składniki. Śledzie wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę, by smaki się połączyły.







Komentarze