Folwark

Firma Folwark obdarzyła zaufaniem Fiołkową Kuchnię pomimo krótkiego stażu w blogowaniu. To było nie lada wyzwanie.

logo

Krótko o historii

To firma z ponad 20-letnią historią. W 1991 roku rozpoczęła działalność produkcją wyłącznie majonezu. Z czasem asortyment jak i liczba pracowników znacznie wzrosła. Folwark  zatrudnia dzisiaj ponad 100 osób a od roku kontynuuje działalność jako Kotaniec. 

Spółka ta, z ogromnym zaangażowaniem, podchodzi do produkcji. Swoją działalność traktuję jako misję. 

Produkcja

Bogaty asortyment sosów w wielu smakach to duma firmy. W swoim dorobku posiada ponad 1300 tajnych receptur. Pomimo imponującego portfolio Folwark jest otwarty na współpracę z klientami. Sprosta najtrudniejszym wymaganiom i wyprodukuje sosy nawet z autorskich przepisów.

W ofercie posiada trzy kategorie: dla konsumentów, gastronomii oraz przemysłu spożywczego.  Różnica polega jedynie na wielkości i rodzaju opakowań. Różnorodność przypraw jak i wyjątkowy smak każdego z sosów pozostaje niezmienny. 

Produkty testowane przeze mnie

12233496_1189459741071217_550707355_n

Do Fiołkowej Kuchni zawitały trzy aromatyczne, idealnie doprawione i wyjątkowe sosy. Z każdym starałam się stworzyć oryginalne danie. 

Sos do pizzy

To zdecydowany faworyt mojego syna. Idealnie dobrana mieszanka przypraw i łagodny smak doskonale komponowały się z pizzerinkami. Kiedy ich zabrakło używał sosu do makaronu i zwykłych kanapek. 

SAM_3896

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/26/zielone-pizzerinki-z-warkoczami/

Sos kebab- gyros łagodny

Delikatny sos produkowany na bazie majonezu z dodatkiem ziół i czosnku. Jego łagodny smak wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Ja dodałam go do sałatki z makaronem i cieciorką. Oczywiście mój syn zajadał się nią bez opamiętania. 

SAM_3568.JPG

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/17/salatka-z-makaronem-i-cieciorka/

Remulada Duńska

Trzeci sos, który miałam okazję wypróbować. Również produkowany na bazie majonezu z dodatkiem ogórka, kapusty i cebuli. Dla mnie ma delikatny  musztardowy posmak. Sos ten pochodzi z Danii a Folwark stworzył jego polską wersję. Połączyłam go z tuńczykiem, dzięki temu powstała bardzo aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa. 

SAM_4117

https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/30/pasta-z-tunczyka/

Bardzo dziękuję firmie Folwark za możliwość wypróbowania tych produktów. W moim mieście nie mogłam ich niestety kupić.

Amatorów sosów z całego świata zachęcam do odwiedzenia strony folwark.com.pl

 

1 comments

Dodaj komentarz