- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: -minuty
Śledź w śmietanie z jabłkiem
Dzisiaj przekąska na kwaśno. Można użyć śledzi solonych ale u mnie one nie przejdą dlatego jak zwykle użyłam śledzi w occie. Dzięki temu cała sałatka jest bardzo wyrazista. Dodatek czerwonej cebulki sprawia, że przekąska ładnie wygląda. Bardzo polecam:)
Składniki
- filety ze śledzia - 6
- czerwona cebula - 1
- kwaśne jabłko - 1
- śmietana - 1/2 szklanki
- musztarda - 2 łyżki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- natka pietruszki
Instrukcje
Osączonego śledzia pokroić w dzwonki. Przełożyć do salaterki. Dodać pokrojoną w krążki lub w kostkę czerwoną cebulę oraz obrane i pokrojone jabłko. W kubku wymieszać śmietanę z musztardą, przyprawić solą i pieprzem, Dodać śmietanę do śledzi i delikatnie wymieszać. Posypać posiekaną natka pietruszki.
Smacznego:)
Add to Favourites