Pożywna przekąska lub sposób na nietypowe śniadanie.
Składniki:
4 tortille
puszka tuńczyka w oleju (ok. 120g)
4 łyżki majonezu
łyżka ketchupu
5 marynowanych cebulek
2 ogórki kiszone
2 papryki z octu
sos tabasco
sos Worchester (opcjonalnie)
4 tortille
puszka tuńczyka w oleju (ok. 120g)
4 łyżki majonezu
łyżka ketchupu
5 marynowanych cebulek
2 ogórki kiszone
2 papryki z octu
sos tabasco
sos Worchester (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Odlewamy olej z tuńczyka. Wrzucamy rybę do miski i rozdrabniamy widelcem. Cebulki, ogórka i paprykę drobno szatkujemy.
Dodajemy do tuńczyka razem z ketchupem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy na pikantno sosem tabasco i Worchester.
Przygotowanym farszem smarujemy nie za grubo tortille i zwijamy w rulon.
Odlewamy olej z tuńczyka. Wrzucamy rybę do miski i rozdrabniamy widelcem. Cebulki, ogórka i paprykę drobno szatkujemy.
Dodajemy do tuńczyka razem z ketchupem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy na pikantno sosem tabasco i Worchester.
Przygotowanym farszem smarujemy nie za grubo tortille i zwijamy w rulon.
Komentarze
Prześlij komentarz