Panierka nie musi być nudną bułką tartą, albo kukurydzianą. W rumcajsowej kuchni już pojawił się Kurczak w Chipsach, a teraz jeszcze inny pomysł na soczystego kurczaka w nietypowym ubranku.
Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka
300ml jogurtu naturalnego
100g mielonych migdałów
100g wiórków kokosowych
1 średnia cebula
1 łyżeczka startego imbiru
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka chilli w proszku
2 szczypty soli
1 łyżeczka tikka masala
Przygotowanie:
W rondlu lub na patelni o grubym dnie prażymy migdały i kokos. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
W misce mieszamy jogurt, imbir i zmiażdżony w prasce czosnek. Mieszamy dokładnie. Dodajemy przyprawy, cebulę, prażone migdały oraz kokosa i znów dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok na kilka minut.
W żaroodpornym naczyniu układamy kurczaka, pokrywamy dokładnie mieszanką jogurtowo-migdałową.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 35-45 minut.
Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka
300ml jogurtu naturalnego
100g mielonych migdałów
100g wiórków kokosowych
1 średnia cebula
1 łyżeczka startego imbiru
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka chilli w proszku
2 szczypty soli
1 łyżeczka tikka masala
Przygotowanie:
W rondlu lub na patelni o grubym dnie prażymy migdały i kokos. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
W misce mieszamy jogurt, imbir i zmiażdżony w prasce czosnek. Mieszamy dokładnie. Dodajemy przyprawy, cebulę, prażone migdały oraz kokosa i znów dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok na kilka minut.
W żaroodpornym naczyniu układamy kurczaka, pokrywamy dokładnie mieszanką jogurtowo-migdałową.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 35-45 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz