Wreszcie udało mi się zrobić bezy, które się nie rozlewają i fajnie dają kształtować, więc pewnie jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu :)
Składniki:
- 5 białek
- 310 g cukru pudru
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- 1 serek waniliowy
- kilka czereśni
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli. Następnie powoli wsypujemy cukier cały czas mieszając oraz mąkę ziemniaczaną. Rękaw cukierniczy napełniamy pianą i formujemy koszyczki. Pieczemy je w 120 C przez około 40 minut a następnie zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Przestudzone koszyczki napełniamy serkiem i ozdabiamy czereśniami.
Składniki:
- 5 białek
- 310 g cukru pudru
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- 1 serek waniliowy
- kilka czereśni
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli. Następnie powoli wsypujemy cukier cały czas mieszając oraz mąkę ziemniaczaną. Rękaw cukierniczy napełniamy pianą i formujemy koszyczki. Pieczemy je w 120 C przez około 40 minut a następnie zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Przestudzone koszyczki napełniamy serkiem i ozdabiamy czereśniami.
Zapewne smaczne 😋 bo ładne są
OdpowiedzUsuńLubię bezy a w połączeniu z owocami i serkiem pychunia :)
Usuń