11/13/2015

Obiadowa surówka z porem, gruszką i zielonym ogórkiem

 Składniki:

  • 1 duży por
  • 2 gruszki
  • 1 wężowy ogórek
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz 

      Sposób przygotowania: Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Gruszkę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. To samo robimy z ogórkiem. Jogurt mieszamy z majonezem. Mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
      
       Źródło: przepis własny
   
      Ilość: 5
Koszt wykonania: ok. 10 zł
Czas przygotowana: 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger