Składniki:
- 2 piersi kurczaka, umyte, oczyszczone i osuszone
- czosnek granulowany
- pieprz cytrynowy
- chili w proszku
- sól i pieprz
- olej do posmarowania papieru i patelni
- papier do pieczenia (2 kawałki)
Przygotowanie:
- Piersi kurczaka natarłam dokładnie wszystkimi przyprawami.
- Dwa kawałki papieru do pieczenia posmarowałam olejem przy pomocy pędzelka.
- Pierś układałam na jednym brzegu papieru do pieczenia i składałam go na pół, przykrywając nim wierzch mięsa.
- Rozgrzaną patelnię również posmarowałam olejem.
- Mięso zawinięte w papier do pieczenia układałam na patelni. Smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z każdej strony (piersi, których użyłam nie były duże - jeśli będziecie wykorzystywali większe, czas smażenia może się wydłużyć - aby mięso nie było surowe w środku).
- Kurczaka podawałam z miętowo-papryczkowym kuskusem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz