Wątróbka drobiowa z cebulą

Bardzo lubię smażoną wątróbkę drobiową. Niedawno naszła mnie ochota na taką mocniej podsmażoną, z cebulką i czosnkiem. Pamiętam jak wyjadałam zawsze wątróbkę z rosołu, który gotowała mama lub babcia. Niestety rodzinka nie podziela mojej miłości i całą wątróbkę zjadłam sama. Ale była pyszna :) Zachęcam do spróbowania!



0,5 kg wątróbki drobiowej
2 cebule (dałam czerwone)
3 ząbki czosnku
mąka (u mnie żytnia razowa)
3 łyżki oleju
sól

Wątróbkę oczyścić i pokroić na większe lub mniejsze kawałki (w zależności od upodobań). 

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce oleju, a następnie zdjąć z patelni.

Dolać resztę oleju i usmażyć na nim wątróbkę obtoczoną wcześniej w mące. Smażyć krótko, na koniec do wątróbki dodać usmażoną wcześniej cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Chwilę dusić, posolić i wyłożyć na talerz.





2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger