Leczo z kiełbasą











Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 6 dużych pomidorów
  • 300 g kiełbasy (parówka)
  • 4 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia
  • ostra mielona papryka
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Obraną cebulę pokroić w półksiężyce. Paprykę oczyścić, pokroić w paseczki,. Kiełbaskę pokroić w kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju razem z kiełbasą. Dodać paprykę oraz pomidory, dusić wszystko około 20 minut. Podlać wodą, doprawić, dusić około 15 minut. Po tym czasie dodać przecier i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.


















2 komentarze :

  1. Po co woda ? Według mnie zupełne niepotrzebna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tej wody nie dodajemy dużo, tylko 1/2 szklanki. Podczas duszenia woda odparuje, a warzywa będą miękkie. To jest mój przepis i ja tak gotuję.
      Pozdrawiam Kasia

      Usuń

[0].appendChild(pfBloggerJs);