9/09/2015

Karkówka z pomidorami

Składniki:
·         5 plastrów karkówki
·         5 łyżek ketchupu
·         2 cebule
·         1 czerwona papryka
·         25 dag pieczarek
·         2 pomidory
·         sól, pieprz
Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy  z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Ilość porcji: 5
Koszt wykonania: ok. 15 zł
Czas wykonania: 1,20 h

Źródło: przepis od znajomej



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger