Desery/ Śniadania i kolacje

Pieczona owsianka z malinami

Dzisiaj podaję przepis na kolejną pieczoną owsiankę, tym razem zrobiłam ją z malinami, twarogiem i amarantusem. Co tu dużo mówić jest po prostu przepyszna – smakuje o wiele lepiej niż gotowana 🙂 Polecam, świetnie nadaje się do zabrania ze sobą do pracy lub do szkoły dla naszych dzieci na drugie śniadanie 🙂

Pieczona owsianka z malinami

Drukuj przepis
Czas gotowania: 5

Składniki

  • -pół szklanki mleka
  • -4 łyżki jogurtu greckiego
  • -1 jajko
  • -2 łyżki twarogu
  • -3-4 łyżki cukru
  • -szklanka płatków owsianych
  • -2 łyżki amarantusa
  • -3/4 szklanki malin
  • -wiórki kokosowe

Przygotowanie

W misce mieszamy mleko, jogurt grecki i jajko. Dodajemy twaróg, cukier, płatki owsiane i amarantus, ponownie mieszamy pod koniec dodając maliny.

Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 naczynek do zapiekania. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut.

Może Ci się spodobać również

4 komentarze

  • Reply
    Marzena
    1 września 2015 at 10:33

    Prezentuje się pysznie 🙂

  • Reply
    Agnieszka - PolskaZupa
    3 września 2015 at 08:11

    Lubię owsiankę i lubię maliny, więc bardzo mi się Twoja propozycja podoba 🙂

  • Reply
    gin
    4 września 2015 at 11:19

    Wygląda apetycznie 🙂
    Nigdy jeszcze pieczonej owsianki nie jadłam…

    • Reply
      Marta
      9 września 2015 at 12:52

      Dziękuję, dla mnie pieczona owsianka jest numerem jeden 🙂 Zachęcam do wypróbowania 🙂

    Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.